Pressemateriale

DEBUT ALBUM FRA SIGNE SVENDSEN

Enkel, nærværende og nøgtern. Sådan beskriver  Signe Svendsen sin musik, som hun for første gang udgiver med albummet ”Ny Passager”. Albummet er produceret af Lars Skjærbæk og udkommer 6. september.

Idéen til stort set samtlige ti sange på debutalbummet ”Ny Passager” er dumpet ned på passagersædet, mens Signe Svendsen kørte fra job til job på turné med sit eget band eller med Niels Hausgaard. Fra Ribe til Nykøbing Mors. Gennem Spjald og Kregme. Hun har rejst med sine sange, kastet dem ud fra scenen og hele tiden udviklet dem inspireret af sit publikum, som hun har den største respekt for.

”Mange ville sikkert gøre det omvendt, men for mig var det naturligt at turnere, før jeg gik i studiet. Derfor var vigtigt for mig at gengive liveudtrykket på albummet, og derfor er de fleste sange indspillet live i studiet på én gang. Som de lød i det øjeblik og på det sted – selvom der var en, der rykkede på stolen.”

Samarbejdet med Lars Skjærbæk

Produceren Lars Skjærbæk, som står bag mange andre danske musiksucceser, deler Signe Svendsens kærlighed for det enkle, nærværende og nøgterne, og derfor har han også en stor del af æren for liveudtrykket på hendes debutalbum. Sangteksterne har Signe Svendsen, med undtagelse af to, selv skrevet, og hendes sprog er lige så enkelt, nærværende og nøgternt som hendes lyd. Som hun selv siger – alle forstår, hvad jeg synger om.

Bag Signe Svendsen står manager Tess Pedersen, som fra begyndelsen har været med til at forme hendes udtryk og sammen med bandet skaber magi på scenen.

Niels Skousen gæster albummet på nummeret ”Gentagelsen” og den portugisiske fado ”Chuva”, som Signe sang i Niels Hausgaards show i 2008, er kommet med efter mange opfordringer fra publikum.

Stort efterår for Signe Svendsen

Sangene har allerede ramt publikum ved Signes Svendsens koncerter, ligesom de har ramt musikanmelderne og udløst de eftertragtede 5 stjerner i musikmagasinet Gaffa. Og i september bliver de altså endelig foreviget med debutalbummet ”Ny Passager”.

Signe Svendsen fejrer udgivelsen med en Danmarks-turné samme efterår. For hun er – som sin musik – altid i bevægelse, altid på vej.

www.signesvendsen.dk www.myspace.com/signesvendsen

Pladen udkommer på Bear Records og distibueres via Gateway Music